duminică, 8 august 2010

Salata de rosii Cristina



Pentru ca este vara si sunt temperaturi ridicate, se recomanda o reteta cu putine calorii si cu multe vitamine si minerale, intrucat continutul de apa din legume rehidrateaza corpul dupa pierderile suferite prin transpiratie. Din multitudinea de combinatii posibile am ales reteta preferata de familia noastra.

Grad de complexitate: 1 (pe o scara de la 1 la 10)

Ingrediente:
- 3-4 rosii medii
- 3-4 castraveti medii
- 2 ardei grasi
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei (eu prefer uleiul de masline)
- 1 lingurita sare si eventual piper dupa gust

Mod de preparare:
Se spala legumele cu apa rece si se curata cateii de usturoi. Rosiile se taie in 6-8 bucati in functie de marime. Castravetii de gradina nu se curata de coaja, se taie rondele. Ardeii se curata de miez si seminte si se taie julien sau rondele. Usturoiul se taie cat mai marunt. Ingredientele se pun intr-un vas, se adauga uleiul, sarea si piperul si se amesteca.
Spalate

Taiate

Amestecate
Recomandari:
Aceasta salata este o mancare usoara, in general bine tolerata de toata lumea, mai ales ca usturoiul este un hipotensiv (ceea ce este benefic in perioadele calduroase, mai ales pentru persoanele cu tensiune ridicata). Nu o recomand celor cu gastrite sau ulcere gastrduodenale deoarece continutul de cruditati poate provoca hiperaciditate gastrica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu